Wyniki konkursu

Wyniki konkursu

25 maja 2017 odbył się w ZSZiO w Kartuzach finał VIII Powiatowego Konkursu ABC MŁODEGO EKONOMISTY zorganizowany przez Stowarzyszenie dla Rozwoju Edukacji przy ZSZiO w Kartuzach. W finale tego konkursu uczestniczyli uczniowie, którzy zakwalifikowali się w wyniku szkolnych eliminacji. W rezultacie uczestniczyło 85 uczniów z 15 szkół gimnazjalnych powiatu kartuskiego tj. z: Kamienicy Szlacheckiej, Gimnazjum 2 z Kartuz, Katolickiego Gimnazjum z Kartuz, z Klukowej Huty, Goręczyna, Kiełpina, Miechucina, Sulęczyna, Szymbarku, Sierakowic, Somonina Stężycy, Mściszewic, Pomieczyna oraz Żukowa.

Test finałowy składał się z 50 pytań obejmujących zagadnienia związane z ekonomią, finansami i przedsiębiorczością.

W klasyfikacji indywidualnej najlepsze wyniki uzyskali:

Lp.

Imię i nazwisko uczestnika

Gimnazjum

Klaudia Wnuk Lipińska

Gimnazjum Katolickie w Kartuzach

Marzena Krapkowska

Publiczne Gimnazjum nr 2 w Żukowie

Piotr Wesołowski

Gimnazjum Katolickie w Kartuzach

W klasyfikacji zespołowej:

I miejsce – Publiczne Gimnazjum nr 2 w Żukowie

II miejsce – ZKiW w Klukowej Hucie

III miejsce – ZKiW w Kamienicy Szlacheckiej

ABC Młodego Ekonomisty to projekt realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej. Do projektu włączyli się również lokalni przedsiębiorcy.

Projekt realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu współpracy ekonomicznej.