Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem

Strona główna Realizowane projekty Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem - educja 2017

Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem

Stowarzyszenie dla Rozwoju Edukacji przy ZSZiO w Kartuzach 24 listopada 2017 roku zorganizowało w Gościńcu Kaszubskim akcję charytatywną „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem” na rzecz potrzebującej oraz utalentowanej młodzieży ZSZiO w Kartuzach.

W piątkowy wieczór spotkali się lokalni przedsiębiorcy, rodzice uczniów, nauczyciele i absolwenci ZSZiO w Kartuzach po to, aby pomóc innym.

W czasie spotkania licytowano oryginalną piłkę z podpisami Borussii Dortmund, piłkę PZPN z podpisem pana prezesa Zbigniewa Bońka, wejściówki jako publiczność na finał programu The Voice of Poland, koszulkę Fanastasi z podpisami zawodników Trefl Gdańsk, płytę ATOM - TABB & Sound'n'Grace z podpisami piosenkarzy, płytę Lilli Stencel „Czekając na…” własnoręcznie robione produkty świąteczne przekazane przez młodzież ZSZiO w Kartuzach oraz darowizny przekazane przez lokalnych przedsiębiorców.

Podczas spotkania odbył się koncert szkolnego zespołu z ZSZiO w Kartuzach pod opieką pań D. Kostrzewa i M. Furman. Miłą muzyczną niespodziankę przygotowały Joanna i Aleksandra Rybakowskie, orkiestra z Bojana oraz Roy Einar Dreng – artysta z Nowegii.

Serdeczne podziękowania za wsparcie tej akcji charytatywnej składamy PZPN, pani Koordynator Publiczności do programu "The Voice of Poland", darczyńcom i licytującym: państwu Dorocie i Mirosławowi Makurat, Genowefie i Kazimierzowi Mejer, Beacie i Andrzejowi Młyńskim, Jolancie i Zbigniewowi Zaborowskim, Marii i Adamowi Serkowskim, Hannie i Dariuszowi Riegel, Danucie i Pawłowi Ziemann, Donacie i Grzegorzowi Woźniak, Wiesławie Rompa, Anieli i Filipowi Raba, Marcie i Markowi Zaborowskim, panu Tomaszowi Frankowskiemu, Sylwii i Michałowi Papina, Agnieszce i Rafałowi Bolduan, Dorocie i Waldemarowi Miłejko, Manueli i Patrykowi Mielewczyk, Barbarze i Stanisławowi Wróbel, Hannie i Krzysztofowi Gwizdała, Marioli i Jarosławowi Serkowskim, Joannie i Mirosławowi Szutenberg, Dorocie i Robertowi Adamowskim, Magdalenie i Krzysztofowi Elgert, Anecie i Danielowi Hewelt, Sabinie i Waldemarowi Niklas, Waldemarowi Grynholewskiemu, pani Zofii Stencel, Martynie Fularczyk, Adriannie Grunke, przedsiębiorstwom: GS Żukowo, BRIDGESTONE, Auto Miras, Dla Zdrowia – K. Piwowarska, Salon Oriana, Butik Creative, Delikatesy RIBENA, Hotel KISTON, High Heels, ATELIER, Stajnia FIORD, hotel RIGGA, MURKAM, Optyk ZIELONKA, Alexander Piotr Pundzis, hotel MIŁOSZ, Salon Fryzjerski KRATKA, restauracjom Gościniec Kaszubski, Pod Orłem i Złota Jesień.

Gorące podziękowania dla wszystkich tych, którzy zaszczycili nas swoją obecnością w czasie tej akcji charytatywnej.

Teresa Riegel

Małgorzata Klasa