Strona główna Zrealizowane projekty 2012 „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem”

Spotkanie charytatywne „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem”

Stowarzyszenie dla Rozwoju Edukacji przy ZSZiO w Kartuzach 27 listopada 2012 roku zorganizowało akcję charytatywną „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem” na rzecz potrzebującej młodzieży ZSZiO w Kartuzach.

W ten wyjątkowy wieczór spotkali się ludzie których połączyła chęć pomocy innym. W spotkaniu tym wzięli udział dyrektor wydziału edukacji pani J. Tersa, wiceprzewodniczący Rady Powiatu – pan M. Szutenberg, dyrektor ZSZiO w Kartuzach pani G. Maczulis, lokalni przedsiębiorcy, nauczyciele i absolwenci ZSZiO w Kartuzach oraz rodzice uczniów.

Podczas tej uroczystości podziękowano przedsiębiorstwom Frankopol z Kartuz oraz Nasz Dach ze Stężycy, które wspierają Stowarzyszenie od początku istnienia, czyli od 2009 roku.

W czasie spotkania licytowano rzeczy własnoręcznie robione i przekazane przez młodzież ZSZiO w Kartuzach, piłkę z podpisem  prezesa PZPN  Zbigniewa Bońka oraz darowizny przekazane przez  państwo Monikę i Arkadiusza Ziemann, Hannę i Dariusza Riegel, Halinę i Wiesława Kleba, Genowefę i Kazimierza Mejer, Dorotę i Tomasza Zielke, Danutę i Pawła Ziemann, Izabelę i Piotra Chistowskich, Irenę i Zbigniewa Klasa, Alinę i Andrzeja Koszałka, Joannę i Adama Stencel, Justynę i Jacka Kluge, Monikę i Piotra Kruszyńskich panie Magdalenę Elgert, Janinę Wrotnicką,  Zofię Stencel.

W czasie spotkania odbył się koncert zespołu szkolnego z ZSZiO w Kartuzach pod opieką pani A. Lipkowskiej, zespołu „Grupa 51” oraz do tańca przygrywał zespół Delecto.