Spotkanie charytatywne „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem”

Strona główna Zrealizowane projekty 2013 Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem 2013

Spotkanie charytatywne „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem”

Stowarzyszenie dla Rozwoju Edukacji przy ZSZiO w Kartuzach 22 listopada 2013 roku zorganizowało w Gościńcu Kaszubskim akcję charytatywną „Andrzejkowa Gwiazdka z Sercem” na rzecz potrzebującej młodzieży ZSZiO w Kartuzach.

W ten wyjątkowy wieczór spotkali się ludzie, których połączyła chęć pomocy innym. W spotkaniu tym wzięli udział m.in. przewodniczący Rady Powiatu pan M. Woźniak, wiceprzewodniczący Rady Powiatu – pan M. Szutenberg, dyrektor ZSZiO w Kartuzach pani G. Maczulis, dyrektor Centrum Inicjatyw Edukacyjnych pani A. Dereń, lokalni przedsiębiorcy, rodzice uczniów, nauczyciele i absolwenci ZSZiO w Kartuzach.

W czasie spotkania licytowano bilety w strefie biznes na mecz piłkarski pomiędzy Lechią Gdańsk a  Legią Warszawa, koszulkę Atom Trefl Sopot z podpisami zawodników, piłki z podpisem A. Siudmiaka, rzeczy własnoręcznie robione przekazane przez młodzież ZSZiO w Kartuzach oraz darowizny przekazane przez lokalnych przedsiębiorców.

Podczas spotkania odbył się koncert szkolnego zespołu z ZSZiO w Kartuzach pod opieką pani A. Lipkowskiej. Natomiast do wspólnych tańców zapraszał zespół p. T. Dorniaka oraz Delecto.

Serdeczne podziękowania za wsparcie tej akcji charytatywnej składamy Arena Gdańsk Operator sp. z o.o. wspólnie z Lechią Gdańsk S.A, Sports Hospitality sp. z o.o, Atom Trefl Sopot, państwu Genowefie i Kazimierzowi Mejer, Dorocie i Tomaszowi Zielke, Wincentemu Bronk, Monice i Arkadiuszowi Ziemann, Beacie i Andrzejowi Młyńskim, Sylwii i Czesławowi Birr, Hannie i Dariuszowi Riegel, Danucie i Pawłowi Ziemann, Halinie i Wiesławowi Kleba, Tomaszowi Frankowskiemu, Magdalenie Elgert, Janinie Wrotnickiej, Ewelinie Skrzypczak, Tomaszowi Grzenkowicz, przedsiębiorstwom: Interplast, Miład z Żukowa, Italian Fashion, księgarni „Biały Kruk”, restauracjom Gościniec Kaszubski, „Pod Orłem” i Magnat, kwiaciarniom „Goździk” i „Kasia”.