2017/2018

Wyniki konkursu

W dniu 12 czerwca 2018r. odbył się w ZSZiO w Kartuzach finał IX Powiatowego Konkursu ABC MŁODEGO EKONOMISTY zorganizowany przez Stowarzyszenie dla Rozwoju Edukacji przy ZSZiO w Kartuzach. W finale tego konkursu uczestniczyli uczniowie, którzy zakwalifikowali się w wyniku szkolnych eliminacji. W rezultacie uczestniczyło 83 uczniów z 15 szkół podstawowych i gimnazjalnych powiatu kartuskiego tj. z: Kamienicy Szlacheckiej, Gimnazjum 2 z Kartuz, z Klukowej Huty, Szopy, Miechucina, Pomieczyna, Kiełpina, Sulęczyna, Banina, Sierakowic, Mściszewic, Żukowa Kamienicy Królewskiej, Katolickiej SP w Kartuzach oraz SP nr 2 z Kartuz.

Podsumowanie X Miesiąca Przedsiębiorczości

Szkoła na Wzgórzu po raz dziesiąty zrealizowała projekt „Miesiąc Przedsiębiorczości w ZSZiO w Kartuzach” współfinansowany przez Narodowy Bank Polski oraz lokalnych przedsiębiorców.

Celem projektu jest m.in. zwiększenie poziomu wiedzy oraz kształtowanie u młodzieży postaw przedsiębiorczych poprzez umożliwienie uczniom bezpośredniego kontaktu ze środowiskiem biznesu i fachowcami ze środowiska finansowego, poznanie rodzimego rynku pracy, przygotowania ich do wejścia na rynek pracy, pomoc w zaplanowaniu dalszej drogi edukacyjnej i zawodowej, zachęcenie młodzieży do związania swojej przyszłości zawodowej z rodzinną miejscowością i wykorzystywania własnych zasobów w różnych branżach.

Powiatowy konkurs Złotówka na Start

Warsztaty Informatyczne